Եթե ​​չգիտեք բրնձի պատրաստման սկզբունքները, ապա այս հացահատիկից կարող եք պարզապես փչացնել ցանկացած ուտեստ: Իսկ լվացման ընթացակարգը, որը շատերը սխալ են անում, հատկապես կարևոր է։

Բրնձի ճիշտ լվացում
Ոմանք կարծում են, որ եփելուց առաջ բրինձը պետք է շատ մանրակրկիտ լվացվի՝ մինչև բացարձակապես մաքուր ջուր: Բայց այս կանոնը սկզբունքորեն սխալ է, և դրա պահպանումը կարող է ոչ միայն չօգնել պատրաստել իդեալական բրնձով հացահատիկային ուտեստ, այլև ամբողջությամբ «սպանել» բնական համը և զրկել արտադրանքը օգտակար հատկություններից:


Երկարատև, եռանդուն և կրկնվող ողողումը հեռացնում է բրնձի թեփի արտաքին կեղևը, և ​​դրանք պարունակում են հսկայական քանակությամբ սննդանյութեր, ներառյալ կոպիտ սննդային մանրաթելեր, որոնք անհրաժեշտ են լավ մարսողության համար, ինչպես նաև բարդ ածխաջրեր, որոնք էներգիայի աղբյուր են:

Բացի այդ, կորցնելով օսլա պարունակող արտաքին շերտը, բրինձը սովորաբար դուրս է գալիս չոր, գրեթե անհամ և զուրկ իր բնորոշ յուրահատուկ համից: Նման հացահատիկից պատրաստված ուտեստը դժվար թե ստացվի բուրավետ, հյութալի և ախորժելի:


Փաստորեն, բրինձը բավական է մի երկու անգամ լվանալ։ Հացահատիկը լցնել ամանի մեջ, լցնել սառը ջուր, ապա նրբորեն խառնել հատիկները։ Քամեք հեղուկը, և դրա հետ մեկտեղ կհեռացվեն կեղտերը։ Այնուհետև նորից ջուր լցրեք, նորից նրբորեն հարեք բրինձը և նորից հեռացրեք խոնավությունը։ Կրկնվող լվացումից հետո փուչիկներ չպետք է հայտնվեն:

 

Բրինձը նուրբ  դարձնելու համար
Եփելու ընթացքում բրինձը նուրբ համ կստանա, եթե այն լցնեք տաք կամ եռացող ջրի մեջ։ Նման հնարքը, նախ, կնվազեցնի պատրաստման ժամանակը և դրանով իսկ կպահպանի համային և առողջարար հատկությունները։ Երկրորդ, տաք ջրի մեջ արտաքին թաղանթները արագ կծկվեն և կստեղծեն պաշտպանիչ կոկոններ, որոնք թույլ չեն տա բրնձի չափից ավելի եփվել և կորցնել արժեքավոր նյութերի մեծ մասը:


Եվ կարող եք նաև մի քիչ սպիտակ քացախ ավելացնել մինչև պատրաստման ավարտը կամ պատրաստի ուտեստի մեջ։ Նման բաղադրիչը բրինձը չի թթվի, բայց կբացահայտի նրա լավագույն համը և կհաղորդի յուրահատուկ բուրմունք։

Եփեք բրինձը ճիշտ ձևով՝ վայելելու նրա համն ու առավելությունները: