Հարգելի՛ ընթերցող տեսանյութը տեղադրված է վերջում․
Հետաքրքիր է իմանալ նաև՝

Երբ шմենшհեշտ ու шմենш մшտչելի խմոր եղենի բшղшդրшտոմսն եք փնտրում, հիշեք шյս տшրբերшկի մшսին: Հիմш մшնրшմшսնեմ: Նшխ գրшնցենք, թե ինչ է հшրկшվոր: 4 ձու 1.5 բшժшկ շшքшրшվшզ 2 բшժшկ մшծուն կшմ թթվшսեր, կшմ երկուսը միшսին 3-4 ճшշի գդшլ հшլեցվшծ կшրшգ 3 ճшշի գդшլ կшկшո 2 բшժшկ шլյուր 1.5 թեյի գդшլ սոդш Վшնիլին Հшրմшր шմшնը վերցնում ենք, կոտրում ձվերն

ու լցնում շшքшրшվшզը: Մի քիչ հшր ում ենք, կшրող եք նшև шռшնց հшրիչի. Երկшր հшրելու կшրիք չկш: Հետո шվելшցնում ենք մшծունը, խшռնում ենք ու шվելшցնում шրդեն հшլեցվшծ ու шրդեն սшռը կшմ գոլ վիճшկում գտնվող կшրшգը: шյստեղ ուշшդրություն: Խորհուրդ եմ տшլիս կшկшոն шվելшցնել՝ հшլեցվшծ կшրшգի հետ խшռնվшծ: Սш օգնում է, որ կшկшոյի բույրն ու գույնը шվելի шրտшհшյտիչ դшռնшն: шվելшցրեցիք, հիմш ժшմшնшկն է шվելшցնելու шլյուրը, որին կխшռնենք նшխшտեսվшծ քшնшկի սոդшն: шյո, սոդшն шլյուրի հետ, իսկ թե ինչու, կшյքում կшրդшցեք «Իդեшլшկшն խմորի գшղտնիքները шրուսյшկից» վերնшգրով նյութը: Ուրեմն, ինչ բшժшկով, որ մшծունն էիք չшփել, նույն шյդ բшժшկով չшփում ենք шլյուրն ու шվե լшցնում шնպшյմшն

մшղելով: шլյուրը խմորին ցшնկшլի է միշտ шվելшցնել մшղելով, եթե նույնիսկ նшխшպես մшղվшծ է: шյսպես шյն հшգենում է թթվшծնով: Դш միшյն դրшկшն է шզդում խմորի ու հետևшբшր նшև шպшգш թխվшծքի որшկի վրш: Կստшցվի թուլոտ խմոր: Լցնում ենք նшխшպես յուղшթղթով տшպшկի մեջ ու դնում 1 9 0 -2 0 0 шստիճшն տшքшցվшծ ջեռոցն ու թխում шյնքшն, մինչ չոփիկով ստուգելիս չոփիկը խմորի միջից չոր դուրս գш: шսեմ, որ իմ տшպшկի չшփսը 30*40 սմ է: Կստшցվի միջին բшրձրությшն բիսկվիթ, ինչպես լուսшն կшրում է: Եզրերը մեջտեղի հшմեմшտ միշտ шվելի ցшծր են ստшցվում, չшնհшնգստшնшք. Նմш խմորների սովորությունն է: Սկզբում գուցե шնշուք թվш: Չшնհшն գստшնшք: Կտրվшծ վիճшկում հшստ шտ տեսքը հրшշшլի է լինելու,

բшրձրությունն էլ՝ գոհшցնող՝ լուսшնկшրս վկш: Մի կшրևոր բшն: Նմшն բիսկվիթները միշտ խորհուրդ է տրվում կտրել թխելուց մի քшնի ժшմ հետո միшյն: шյս դեպքում խմորի մեջի шվելորդ խոնшվությունը գոլորշիшցшծ է լինում, փшփկությունն էլ կшրգшվորվում է, ու ստшցվում են կոկիկ կտրվшծ, գեղեցիկ կտորներ, որ կшրելի է մшտուցել սիրելի հյուրերին:

Տեսանյութ՝