Կիտրոնները սառեցվում են հիմնականում համի համար։ Հալվելուց հետո դրանք դառնում են փափուկ և այդպես ավելի հարմար է ուտել։
Ինչպես շատ այլ մրգեր, կիտրոնը ևս հագեցած է սննդանյութերով, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում են իմունային համակարգը և կանխում քաղցկեղը։ Այն պարունակում է հակասնկային և հակամանրէային նյութեր։
Կիտրոնի կանոնավոր օգտագործումը հանգեցնում է օրգանիզմում դրական փոփոխությունների։ Ինչպիսիք են՝
1․ Նվազեցնում է ինսուլտի հավանականությունը
2․ Կանխում է քաղցկեղը
3․ Ամրապնդում է իմունային համակարգը
4․ Ունի հակաբորբոքային ազդեցություն
5․ Թեթևացնում է ասթմայի ախտանիշները
6․ Օգտակար է սթրեսի հաղթահարման համար
7․Մաքրում է լյարդն ու երիկամները
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնի կեղևի կիրառումը արդյունավետ է քաղցկեղի ավելի քան 10 տարբերակների դեմ և կարող է ավելի լավ աշխատել քան ճառագայթումը և քիմիաթերապիան։
Պարզապես սառեցված կիտրոն ավելացրեք ձեր թեյին և այն ավելի օգտակար կլինի։
Ինչպես պատրաստել կիտրոնի սառույց
Կիտրոնները լվանալը հոսող սառը ջրով և չորացնել
Մեկ րոպե թրմել խնձորի քացախի մեջ
Սառցարանում պահել 12 ժամ
Առավոտյան սառեցված կիտրոնները անցկացնել քերիչով՝ ներառյալ կեղևը և սերմերը
Ստացված զանգվածը լցնել սառցամանի մեջ և տեփոխել սառցարան
Կիտրոնի սառույցները պատրաստ են։