Իսկ դուք գիտեք, թե ինչպես ճիշտ պահել հավկիթները։ Հավանաբար, մեզանից շատերը դրանք դնում են սառնարանը։

Այն, որ սխալ պահելու դեպքում հավկիթները արագ փչանում են և դրանց մեջ առաջանում են վտանգավոր բակտերիաներ, իիրականություն է, բայց այն, որ հավկիթը պետք է պահել սառնարանում, սովորական միֆ է։

ԱՊՀ երկների բնակիչների մեծամասնության համար դժվար է ընդունել այս ինֆորմացիան, բայց եվրոպացի գիտնականներն ասում են, որ հավկիթը պետք է պահել սենյակային ջերմաստիճանի ներքո։ Ցածր ջերմաստիճանը քայքայում է ձվի կեղևը, և բակտերիաների ներթափանցման վտանգը մեծանում է։

Եթե խանութում հավկիթ եք գնում, որը սառնարանի մեջ է դրված, պատրաստ եղեք նրան, որ դրանք թարմ չեն։ Այո, հավկիթներն իսկապես ավելի ուշ են փչանում, եթե պահեք սառնարանում, բայց դրանք դժվար է թարմ անվանել։

Եվս մի կանոն, որը անպայման պիտի բոլորն իմանան։ Երբեք հավկիթը մի լվացեք։ Կեղևի վրա կա հատուկ շերտ, որը պաշտպանում է բակտերիաներից։

Եթե լվանաք, ապա ուղղակի կոչնչացնեք պաշտպանությունը։ Եվ եթե հոգ եք տանում սեփական առողջության մասին, զերծ մնացեք հում ձու ուտելուց, եթե չգիտեք, թե որքան երկար և ինչ եղանակով են դրանք պահվել։